top of page

PREDAVAČI.

Screenshot 2023-02-28 at 19.42.05.png

Krešimir Sučević Međeral

 • Instagram

Krešimir Sučević Međeral je hrvatski lingvist, kvizaš i putnik, lovac u televizijskom kvizu Potjera. Dosada je proputovao 55 zemalja svijeta, uglavnom u vlastitom aranžmanu.

PREDAVANJE: Cik-cak preko Karpata - dvotjedni roadtrip Rumunjskom

Jedna Dacia odlučila je svome vozaču pokazati ljepote svoje rodne zemlje. Zemlje o kojoj i nakon 15 godina članstva u EU vlada mnoštvo predrasuda, ali koja će svakoga tko joj pruži priliku pozvati da joj se vraća uvijek iznova.

Goran Subašić_edited.jpg

Goran Subašić

  Šibenčanin, diplomirani inženjer pomorskog managementa koji za život zarađuje kao glazbenik. Glazba ga ispunjava, a i financijski je dovoljno isplativa za sve njegove potrebe koje nisu velike uzevši u obzir način njegovih putovanja – stopiranje, couchsurfing, tjestenina kao hrana, pivo i vod(k)a kao piće :). Svira u šibenskom bendu „Fenix“ s još četvero vrlo kompromisnih kolega i prijatelja koji mu dopuštaju hirove, primjerice svake godine par mjeseci pauze od posla dok on luta po bespućima naše planete (zasad se drži samo naše planete).

  PREDAVANJE: Gogo u zemlji čudesa

  Putopisno-glazbeno predavanje o čudesima našeg planeta i osobnom doživljaju istih.

  image_6483441_1.JPG

  Tea Cacović

  • Instagram
  • Facebook
  • Web

  Tea Cacović je poduzetnica i idejna začetnica i suosnivačica Vancation Adria, tvrtke za najam i izradu hand crafted kampera inspiriranih vanlife filozofijom života i digital nomad kulturom. Obožava nezavisna putovanja u kojima otkriva skrivena i manje poznata mjesta. Putovanje kamperom daje joj
  više fleksibilnosti u rasporedu te lakšu izmjenu ruta tijekom putovanja. Zagovara slow fashion i često posjećuje second hand shopove, a trenutno joj je izazov pronaći dobru second hand planinarsku i skijašku opremu.

  PREDAVANJE: Kako putovati kamperom

  Da bi putovanje kamperom bilo jedinstven doživljaj, nije dovoljno samo uskočiti u kućicu na kotačima i pobjeći u nepoznato. Otkud početi, kako se pripremiti za jedno takvo putovanje i pritom ne bankrotirati? Uz pametno planiranje,
  putovanje kamperom daje nebrojene mogućnosti i maksimalnu slobodu. Neovisno o tome idete li samo na vikend ili planirate jednomjesečni road trip, najvažnije je dobro se pripremiti.

  Karla Crnogaj.jpg

  Karla Horvat Crnogaj

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

  Karla Horvat Crnogaj je ljudskopravaška aktivistkinja s dugogodišnjim iskustvom produkcije u nezavisnoj kulturi i raznim civilnim inicijativama. Odmor voli provoditi kampirajući na Jadranu ili u najbližoj džungli.

  PREDAVANJE: Plavuša u džungli - kako otići do prašume, ali se iz nje i vratiti

  Na primjerima putovanja u džungle Amazone i Sumatre, u izlaganju možete saznati sve o organizaciji trekkinga u tropskoj prašumi u vlastitom aranžmanu, bez agencija pa čak niti dodatnih članova ekspedicije, a da to izvedete na održiv način: za ekosustav kojeg posjećujete, za lokalne zajednice – ali i za vaša tijela kao i novčanik.

  Damir Vujnovac.JPG

  Damir Vujnovac

  • Instagram
  • Facebook
  • RSS

  Putopisac koji ne voli granice. Autor je dvije objavljene putopisne knjige za djecu: Djeca Sahare i Djeca Kurdistana. Putopisne tekstove i reportaže objavljuje u raznim medijima, a fotografije na društvenim mrežama. Putopisnim predavanjima publici širi horizonte, ali i zarazu putničkom groznicom. U gradovima upoznaje ljude, u pustinjama upoznaje sebe.

  PREDAVANJE: Učimo li putujući?

  Putujući upoznajemo različite ljude, njihove kulture, običaje, način života. Na nama je hoćemo li biti samo prolaznici koji uživaju u trenutku ili ćemo za sobom ostaviti trag, a možda i ponijeti naučeno kući pa primijeniti u vlastitom životu i radu. Mnoga su putnička iskustva iskoristiva u našim svakodnevnim životima, a svako je putovanje prilika da svijet učinimo boljim.

  Siniša Golub2.jpg

  Siniša Golub

  • Instagram
  • Facebook
  • RSS

  Diplomirani učitelj i magistar znanosti upravljanja zaštićenim područjima prirode, Siniša je u mladosti bio ekološki
  aktivist i direktor udruge, a od 2007. radi u hrvatskom javnom sustavu zaštite prirode. Osobna strast su mu putovanja u područja divljine i nacionalne parkove. Objavio je desetak knjiga zavičajne tematike te sudjelovao na brojnim izložbama kao fotograf. Za putopisnu knjigu „Nagovor na odvažnost“ dobio je
  Nagradu Dijana Klarić (2019.), a u vrijeme lockdowna s izvornika na hrvatski preveo je bibliju ekološkog pokreta: „Ljetopis Pješčanog Okruga“, izvorno djelo Alda Leopolda.

  PREDAVANJE: Nacionalni parkovi SAD-a

  Američki nacionalni parkovi privlače posjetitelje iz cijelog svijeta, a godišnje ih posjeti više nego SAD ima stanovnika. Zašto su nacionalni parkovi najbolja američka ideja i
  otkud izvire ta moć atrakcije? Je li sve u krajoliku i divljini ili dio mistike izvire i iz bogate literature? Putopisac koji je obišao tridesetak američkih nacionalnih parkova, a u jednom od najvećih i radio, pričom, fotografijama i osobnim iskustvom provest će nas kroz slikovite parkove i povećati putničke bucket liste.

  Ranko Ilić1 2.jpg

  Ranko Ilić

  • LinkedIn

  Suprug i tata, više nekako Del Trotter nego globetrotter, putuje radi posla/gradova/hrane (ne neophodno tim redom). Strast za zrakoplovstvom ga drži od 2. razreda osnovne. Od bivšeg stjuarda došao je do šefa pa direktora pa CEO-a, sve u avijaciji kroz Croatia Airlines / Oman Air i Zračnu luku Zagreb koje je danas direktor. Sad je već umorni skupljač Michelinovih zvjezdica (skoro 300!). Nije bio na Antarktici, a nauštrb drugih smatra da je Hrvatska odlično mjesto za život.

  PREDAVANJE: Around the World in a Good Mood!

  U formi casual razgovora, Ranko će nam ispričati gdje voli putovati, zašto se isplati raditi u avio industriji ako si ljubitelj putovanja, kako je posao gurman i zašto voli skupljati Michelinove zvjezdice, a objasniti će nam i poneku nam nepoznanicu o avio industriji.

  Patricia Lacković.jpg

  Patricia Lacković

  • Instagram
  • Web
  • Podcast

  Patricia Lacković je zaljubljenica u putovanja te vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Pa3CIA. Prije 30te prošla je više od 60 zemalja svijeta i kreirala jedinstven program na tržištu "Putuj s lakoćom" koji vas osposobljava za samostalnu organizaciju putovanja. Misija joj je pomoći ljudima da putuju i spoznaju sebe i svijet oko sebe.

  PREDAVANJE: Kako jeftinije putovati -  putuj svijetom više i po svojoj mjeri

  Uz današnje mogućnosti lakše je no ikad samostalno organizirati putovanje i prilagoditi ga svom budžetu, potrebama i interesima. No umjesto da satima proučavaš po internetu, donosim ti konkretne korake i primjere iz iskustva 60+ posjećenih zemalja. Dotaknut ćemo se i mindseta, ograničavajućih uvjerenja, planiranja, organizacije, pogodnosti putovanja, kako to financirati itd.

  IMG_20230128_100931.jpg

  Kruzovi

  • Instagram
  • Facebook
  • Web

  Kruzovi su Adriana, Vedran i Lara - novinarka, fotograf i znatiželjno dijete. Veliki zaljubljenici u putovanja, a
  najsretniji su kada zajedno otkrivaju neke druge svjetove. Svoje priče dijele na putničkom blogu Kruzovi koji osim njima, služi i kao mjesto inspiracije i savjeta drugima. Žele pokazati da se u putovanjima s djecom itekako može uživati. Da se s njima može i na kraj svijeta. Da nema ljepšeg od odgajanja malog putnika. Osim kad roditeljima treba seksi vikend :)

  PREDAVANJE: Kako otići na Island i ne bankrotirati?

  Island se često zamišlja kao hladan i skup. Kruzovi su ga obišli u 4 dana i kažu da ne vjerujete onima koji tvrde da se ne isplati otići na tako kratko. Čudo toga se može vidjeti i doživjeti u ovom paralelnom svemiru u malo vremena - i slapovi i plaže i geotermalni bazeni i travnate kućice i ledenjaci i ledene spilje. Je li bilo malo? Naravno da je. Uvijek je malo. Je li svejedno najbolje? Naravno da je.

  IMG_20190727_193213.jpg

  Putoholičari

  • Instagram
  • Facebook
  • RSS

  Iza naziva Putoholičari skrivaju se Iva Mihalic Krčmar i Branko Krčmar, supružnici iz Međimurja. Iva je učiteljica informatike i dok nije na putu radi u jednoj osnovnoj školi. Branko se pak u potpunosti posvetio putovanjima i Putoholičarima te se bavi digitalnim marketingom. Putoholičare su pokrenuli prije 10 godina, a iza njih je 6 kontinenata te skoro 80 zemalja. Sva svoja putovanja te savjete dijele na društvenim mrežama gdje su skupili nekoliko stotina tisuća zaljubljenika u putovanje.

  PREDAVANJE: Kako putovanja pretvoriti u posao

  Kako su nastali Putoholičari te kako se hobi može pretvoriti u posao. Kroz predavanje saznati ćemo i na koji način Iva i Branko sklapaju poslove, dogovaraju projekte, koji se posao skriva iza društvenih mreža i svakog njihovog putovanja. Otkriti će nam i neke trikove jeftinog putovanja te ispričati zanimljive dogodovštine s putovanja.

  302547622_378022507855788_7544894775814535950_n.jpg

  Ozren Kanceljak

   Ozren je radio u marketingu, pr-u, medijima, glazbenoj industriji, DJ-irao, a još uvijek na Yammatu ima emisiju. Danas je fokusiran na zadovoljavanje vlastitih interesa: glazba, publicistika, putovanja, upoznavanje različitih kultura i gastronomija. Idealno, ako se više interesa mogu spojiti u jedno putovanje. Voljan je podijeliti svoja iskustva u nadi da ćete izbjeći njegove pogreške. Kao licencirani turistički vodič radi tailor made privatne gastro, vinske i pivske ture po cijeloj Hrvatskoj.

   PREDAVANJE: Trbuhom za putovanjem

   Ne vjerujte isključivo Googleu, Tripadvisoru i njihovim masovnim ocjenjivanjima s kojima se vaše preference uopće ne moraju poklapati - zanemaruju izuzetno zanimljiva gastronomska područja, a u ovom predavanju ćete saznati kako doći do pravih informacija.

   LIGHTNING TALKS.

   Leonarda Petričec.jpg

   Leonarda Petričec

   • Instagram

   Komunikativni hedonist i esktrovert, u turizmu je godinama i prošla je skoro sve stepenice i pozicije (hotele, rezervacijske centre, radila je i za Booking.com). Najboljim način za punjenje baterija smatra weekend getaways. 

   PREDAVANJE: Kako povoljno pronaći najbolji smještaj

   Leonarda ima smještaje u Hrvatskoj u malom prstu i preporučuje ih na svom Instagramu. Zato je ona najbolja osoba da vam otkrije kako i vi možete pronaći dobar smještaj za razumnu cijenu. 

   Karla2.jpg

   Karla Čurin

   • Instagram
   • Facebook
   • LinkedIn

   Kreativka u duši, a vizionarka u glavi, Karla uživa u istraživanju svega i svačega, a ponajviše manje poznatih mjesta u popularnim gradovima. Uz kreiranje sadržaja, digitalni dizajn i pisanje, Karla je i veliki gurman, wanna-be koktel majstor i fan Freddieja Mercuryja. Ljudima želi prenijeti svoja iskustva, dojmove, misli i pomoći im da i oni putuju, bilo to u svojoj državi ili na drugoj strani svijeta.

   PREDAVANJE: Slušati, a ne čuti

   Karla je gluha od rođenja i snalazi se uz pomoć slušnih aparatića i očitavanja s usana. Hrvatski vrlo dobro razumije, engleski može proći, ali turski ili mađarski joj zadaju dodatne (slatke) muke. Na ovom predavanju ćete čuti kako Karla komunicira s Turcima i zašto su joj Talijani najdraži u komunikaciji te razloge zašto provodi sate i sate čitajući o odredištu prije puta. Naravno, sve kroz lijepe različite putničke priče: od Slovenije i Francuske preko Turske do Kenije i Madagaskara.

   IMG_6855.JPG

   Lora Pleško

   • Instagram

   Homeexchangerka od 2015. godine. Do sada je imala 11 zamjena u Australiji, Južnoafričkoj Republici, New Yorku, Švedskoj, Maleziji, Luksemburgu, Kanadi i Baliju, a ove godine ju čeka nekoliko zamjena po SAD-u, Norveška i Grčka!

   PREDAVANJE: Home exchange? Što, kako??

   Nemam lijepu kuću, ne živim na atraktivnoj lokaciji, ne želim da mi se strani ljudi motaju po kući, kako znam da me netko neće pokrasti... na ova i druga pitanja Lora će odgovoriti kroz svoje osmogodišnjo iskustvo home exchangea.

   iva-novosel-2.jpg

   Iva Novosel

    Paškinja, usidrena u Zagrebu više od polovice života. Novinarka po zvanju, kreativac po opredjeljenju, zanat brusi u marketingu. Uz to, osmišljava turističke sadržaje i priče, radi kao licencirani turistički vodič. Obožava dijeliti gastronomska iskustva, kakva i sama traži dok putuje. Ne voli granice, a isto je željela naučiti svoje troje (sad već) tinejdžera koji su putovnice dobili prije nego su naučili hodati. O tome je i blogala pa inspirirala i ohrabrila neke nove roditelje putnike. Voli slikovnice. Ponekad ih i piše.

    PREDAVANJE: Tips&tricks za putovanja s djecom

    Djeca dođu, život staje. Točno? Iva kaže - NE! U 10 minuta podijeliti će s vama tajnu kako se to s djecom može putovati, na što treba misliti, a oko čega se ne treba opterećivati. 

    Anja Mihalinec.jpg

    Anja Mihalinec

    • Instagram
    • Facebook
    • Web

    Anja Mihalinec je coworking community menadžerica u zagrebačkoj BIZkoshnici, coworking prostoru u kojem boravi mnoštvo digitalnih nomada. Anja voli ljude, putovanja, druženja, poduzetničke i inspirativne priče te će podijeliti iskustva rada s ljudima različitih kultura, profesija i životnih priča. 

    PREDAVANJE: Zašto digitalni nomadi vole coworking prostore?

    Digitalni nomadi su pojedinci koji rade na daljinu i putuju svijetom. U ovom govoru istražit ćemo zašto digitalni nomadi vole coworking prostore. Koji su izazovi s kojima se sreću putujući i radeći te kako im coworking zajednica u destinaciji može pomoći i pružiti podršku. S druge strane istražit ćemo koji je njihov doprinos određenoj lokalnoj zajednici i ispričati par anegdota :)

    VODITELJICE.

    ORGANIZATORI.

    IMG_8656.jpeg

    Lora Pleško

    • Instagram

    Kao skupljačici iskustava, omiljena aktivnost su joj putovanja. Svake dekade mijenja glavni interes, pa je tako od glazbenice, preko vlasnice IT firme Mašinerija sada odlučila pokrenuti konferenciju namijenjenu dijeljenju znanja i iskustava među ljubiteljima putovanja.

    Patricia Lacković.jpg

    Patricia Lacković

    • RSS

    Patricija, osim što će imati vrlo korisno predavanje o tome kako putovati jeftino, je i jedna od suorganizatorica Out Of Office konferencije.

    Marija Augustinović.jpeg

    Marija Augustinović

    • RSS

    Marija Augustinović je naučila kako kroz posao spojiti ugodno s korisnim. Suvlasnica je turističke agencije Wanderlust Events.

    bottom of page